PVC okna

Potrebujete pomoč?

PVC okna izdelujemo iz profilov priznanega nemškega podjetja INOUTIC, enega vodilnih nemških proizvajalcev kvalitetnih PVC sistemov za okna in vrata.

PVC okna se ponašajo z dobrimi vrednosti toplotne in zvočne izolativnosti. Poskrbijo za vaše udobje in prihranek energije. Primerna so za novogradnje ali ob menjavi vaših dotrajanih oken. PVC okna imajo dolgo življenjsko dobo in zahtevajo minimalno vzdrževanje.

Arhitekti pogosto poudarjajo, da so okna najpomembnejši in najustvarjalnejši del vsake fasade. Okna dajejo pomemben pečat videzu fasade, hkrati pa poskrbijo za pravilno prezračevanje in osvetlitev prostorov ter povezujejo človeka z naravo.

Sodobna okna morajo ustrezati tudi drugim funkcionalnim zahtevam, kot so zaščita pred mrazom, vročino, hrupom, vetrom, dežjem ali vandalizmom. Ne glede na to katerim kriterijem morajo ustrezati okna, imamo rešitev za vas. V nadaljevanju so predstavljeni najpogosteje uporabljeni profili za PVC okna. 

PVC okna ELEGANTE

Visoko kvalitetni profil za PVC okna, ki zagotavlja odlično ravnovesje med ekologijo, dizajnom in funkcionalnostjo, ter zadostuje visokim standardom moderne gradnje.

 • Širina profila: 76 mm, 6 komor
 • Izolacijska vrednost celotnega okna: Uw do 0.63 W/m2K
 • Izolacijska vrednost okvirja: Uf do 0,93 W/m2K
 • Standard pasivnega doma je enostavno doseči s standardno trojno zasteklitvijo
 • Možnost zasteklitve: do 70 mm
 • Zvočna izolacija: protihrupna zaščita 5

PVC okna iz profila priznanega nemškega proizvajalca - Inoutic

PVC okna EFORTE

Visoko kvalitetni in učinkovit profil premium segmenta, ki ne sklepa kompromisov, ko je govora o kakovosti in toplotni izolaciji.

 • Širina profila: 84 mm, 6 komor
 • trojno tesnenje s sredinskim tesnilom
 • Izolacijska vrednost celotnega okna: Uw do 0.64 W/m2K
 • Vrednosti izolacija okvirja: Uf do 0.95 W/m2K
 • Zvočna izolacija: do 47dB
 • Možnost zasteklitve: do 56mm 
 • IFT certifikat o ustreznosti pasivne hiše
 • Na voljo tudi z ALU oblogami

EFORTE z ALU oblogami

Visokokakovosten aluminijast izgled z vsemi prednostmi PVC okna.

 • Prosta izbira barve
 • Vogalni spoji z ravnim rezom
 • Enostavna in stroškovno ugodna montaža oblog
 • Velikost elementov je enaka kot pri klasičnih PVC oknih
 • Dobavljivo tudi za vhodna in dvižno drsna vrata

Prednosti PVC oken

PVC okna so energijsko najbolj učinkovita

PVC okna dosegajo boljše ocene toplotne prehodnosti kot ALU ali lesena okna in vam tako pomagajo prihraniti pri stroških ogrevanja. Pravi potencial plastičnih oken se pokaže pri standardu pasivne gradnje. Standarde pasivne gradnje lahko najlažje in najbolj ugodno dosežete prav z uporabo PVC oken in danes pogosto uporabljenega tri-slojnega stekla.

Najboljše razmerje med ceno in koristmi

Plastična okna vam prinesejo očitne prednosti, tako pri nakupu kot tudi tekom življenjskega cikla okna. Lesena in ALU okna so vsaj 30% dražja od PVC oken. Zaradi nizkih vzdrževalnih stroškov tekom življenjskega obdobja pa si lahko obetate dodatne prihranke.

PVC okna so trajna in okolju prijazna

V nasprotju z lesenimi okni, imajo plastična okna neverjetno dolgo življenjsko dobo. Pričakovan življenjski cikel oken znaša kar 50 let!

Plastična okna se lahko reciklirajo v celoti – do 7x! K dodatnemu varovanju okolja pa poleg dolge življenjske dobe vpliva tudi učinkovita proizvodnja, ki porabi manj energije, kot proizvodnja drugih tipov oken.

V sklopu Rewindo iniciative, se celotni PVC sektor zavzema za trajnostni razvoj in povečevanje kvote reciklaže izdelkov oken, vrat in rolet do 100%, kjer je to mogoče.

Oddaj povpraševanje

[]
1 Step 1
Imein priimek
Krajmontaže
Tip gradnjeizberite
Storitevizberite
Dodatki za oknaizberite
Opombedodatne informacije
0 /
Naloži datotekoSkice, slike, načrti...
cloud_uploadNaloži
Pravno obvestiloProsimo potrdite
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

PVC okna v moderni hiši

Kako izbrati primerna okna za vaš dom?

Pri odločitvi za zamenjavo dotrajanih ali vgradnjo oken v novogradnje se pojavi vprašanje katera okna kupiti. Se odločiti za PVC okna ali katero drugo možnost? Napredek v razvoju in sodobni tehnološki postopki omogočajo izdelavo kvalitetnih oken, ne glede na izbiro osnovnega materiala. Odločitev je tako odvisna od vaših preferenc. Paziti pa morate, da izberete ustrezno zasteklitev oken.

Z ustrezno izbiro stekel lahko pridobite ali izgubite ogromno pri stroških ogrevanja.

Ena izmed prednosti našega podjetja je ta, da imamo lastno proizvodnjo stekla. Tako se lahko vsakemu kupcu ali projektu individualno prilagodimo. Za vas lahko tako izdelamo PVC okna, ki bodo poskrbela, da se vam bo vaša investicija v najkrajšem času povrnila.

Zakaj je pametno izbrati energijsko učinkovita okna

Zgorevanje naravnih fosilnih goriv, kot so kurilno olje, plin, les in premog, spremlja visoka emisija škodljivih snovi, ki zelo obremenjujejo okolje. Vsak prihranek pri porabi energije pomeni istočasno tudi aktiven prispevek k varovanju okolja.

Sodobni načini proizvodnje oken nam omogočajo, da naša PVC okna ustvarjajo prihranek energije.

Okno s svojim energijskim optimumom preprečuje izgube ogrevalne energije. Dobra prepustnost sončne energije stekel pa hkrati poskrbi za učinkovito pridobivanje energije sonca. Tudi najbolj učinkovito izkoriščanja pasivne energije bi bilo nesmiselno, če bi po drugi strani energijo zaradi slabo izoliranih oken ali slabih stekel izgubljali.

Zanimivost: z vsakim prihranjenim litrom kurilnega olja razbremenimo okolje za 3,0 kg oz. 1.500 litrov CO2. (vir: Reflex d.o.o., 2009)

prerez energijsko učinkovitega okna

Udobje / varnost

PVC okna vaši hiši zagotavljajo odlično odpornost proti vetru in vodotesnost, optimalno zvočno izolacijo ter varnost.

Dolge življenjska doba oken zagotovi, da vam za dobro počutje ne bo potrebno skrbeti. 

Prihranek energije / kvaliteta

Okna iz profilov priznanega nemškega proizvajalca Inoutic izpolnjujejo najvišje standarde varčevanja z energijo in izstopajo z odličnimi izolacijskimi lastnostmi ter odlično zaščito pred vlago.

Dizajn / barve

Široka ponudba različnih barv ponuja skoraj neomejene možnosti pri izbiri barve vaše fasade.

S tem zadostimo še tako zahtevnim arhitekturnim slogom. 

KONTAKT

Grading Trebnje
Obrtniška ulica 25
8210 Trebnje

e: grading-tr@siol.net
t: 07/346 20 00