Grading Kurent, PVC & ALU okna in vrata, steklarstvo

ALU okna

NOVO v ponudbi! ALU okna serije C67K & C77K

ALU okna

ALU okna novih serij C67K in C77K prinašajo do 30% boljše termične lastnosti v primerjavi s prejšnjim sistemom (67IW & 77IW), hitrejšo sestavo in možnost uporabe novih elegantnih kljuk iz linije NOVAE. Aluminijasta okna združujejo prednosti sodobnih montažnih tehnik z optimiziranimi proizvodnimi praksami

Aluminijasta okna, bolj kot ostale izvedbe, obdržijo svoje strukturne lastnosti. So manj podvržena spremembam zaradi temperaturnih razlik in vremenskim vplivom (npr. sunkom vetra). Poleg tega so zaradi površinske obdelave odporna na ostale neugodne zunanje vplive.

ALU okna lahko 100% recikliramo. Z proizvodnjo aluminija se izkoriščanje redkih naravnih virov zmanjša na minimalni ravni. Poleg tega lahko aluminijasta okna z uporabo novih profilov C67K in C77K in tri-slojne zasteklitve, občutno zmanjšajo energetske izgube z izjemnimi izolacijskimi lastnostmi.

Okna izdelujemo iz najboljših materialov. Dolgoročno partnerstvo podjetja Grading s podjetjem Alumit d.o.o., uradnim zastopnikom kvalitetnih ALU-K sistemov, zagotavlja, da ALU okna, izpolnjujejo vse predpise o varčevanju z energijo.

V nadaljevanju si preberite katere prednosti prinašajo ALU okna.

Trajnost

ALU okna so zelo trpežna in imajo najdaljšo življenjsko dobo. Zelo odporna so na vremenske vplive in upogibanje ter zahtevajo zelo malo vzdrževanja.

Varnost

ALU okna nudijo višjo raven varnosti pred vlomi kot lesena ali plastična okna. Na voljo je možnost pridobitve protivlomnega certifikata.

Vzdrževanje

Okna iz aluminija zahtevajo minimalno vzdrževanje, saj je aluminij zelo odporen na vremenske vplive, erozijo in splošno obrabo. Zelo preprosto jih je očistiti.

Estetika

Moderna aluminijasta okna elegantnega videza lahko dopolnijo vse arhitekturne zasnove. Lahko jih tudi pobarvamo, da se ujemajo z barvami vašega doma.

Raznolikost stilov

ALU okna so na voljo v skoraj vseh RAL barvah, ter tudi kot izvedbe v imitaciji lesa. Na voljo so tako gladke kot tudi hrapave izvedbe imitacije lesa.

Stabilnost

So strukturno izredno stabilna – omogočajo zastekljevanje večjih odprtin. Številne oblike in velikosti so izvedljive zgolj v izvedbi z ALU okni.

Okolju prijazna

ALU okna lahko 100% recikliramo. Hkrati je aluminij najlažje reciklirati, saj je za to potrebnih le 5% energije, potrebne za njegovo ustvarjanje.

Učinkovitost

C67K & C77K prinašata do 30% boljše termične lastnosti v primerjavi s prejšnjim sistemom (67IW). Z izbiro zasteklitve lahko dosežemo Uf=1,53 W/m2K.

Zakaj se odločiti za ALU okna?

Rešitve, ki temeljijo na trajnosti

Aluminij je znan po tem, da je lahek, vzdržljiv, hkrati pa pripomore k visoki učinkovitosti naših oken zaradi svoje trajnosti.

Do 90 % vsega aluminija uporabljenega v gradbeništvu se reciklira, pri čemer se za proizvodnjo porabi 95 % manj energije kot pri primarni proizvodnji – brez poslabšanja kakovosti. Zaradi tega je eden najbolj trajnostnih gradbenih materialov, ki so na voljo. 

Aluminij se ne obrablja kot drugi organski materiali in ne potrebuje zaščite pred ultravijolično svetlobo. Dobro uveljavljena, dokazana življenjska doba aluminija pa zagotavlja dolgoročne rešitve z jamstvom 100-odstotne možnosti recikliranja na koncu življenjske dobe stavbe. 

Izbirate lahko med dvema profiloma

Profili za ALU okna

Okna iz aluminija načrtovana po meri za največjo udobnost bivanja. Svetlost, varnost, enostavnost odpiranja v kombinaciji z oblikovanjem, učinkovitostjo in trajnostjo. ALU okna  z profili ALUK C67K in C77K zagotavljajo največjo udobnost bivanja ter brezskrbno uživanje vašega doma. Izbiramo lahko med različnimi konfiguracijami, načini odpiranja, z vidnimi ali skritimi tečaji, barvami profilov (tako notranjih in zunanjih) in celo  različnimi termičnimi lastnostmi.

ALU-K C67K

Prerez profila ALU-K C67 K

Nov visoko zmogljiv sistem za izdelavo oken in balkonskih vrat je na voljo v dveh različnih stopnjah termične izolativnosti. Z novimi mehanizmi za zapiranje v kombinaciji z novimi tečaji, ki so na voljo tudi v skriti različici  in nosilnostjo do 150kg, novi sistem C67K zagotavlja varnost in zanesljivost.

Tehnične lastnosti C67K
Debelina okvira 67 mm
Debelina krila 77 mm
Debelina zasteklitve 24-62 mm
Protivlomna zaščita RC2
Razred protihrupne zaščite do 47 dB**
Uw (z steklom) do 0,83 W/m2K *
* Z troslojno zasteklitvijo Ug=0,5 W/m2K. ** Odvisno od uporabljene zasteklitve.

ALU-K C77K

Prerez profila ALU-K C77K

Sistem za izdelavo visoko izolacijskih oken in vrat. Primeren za novogradnje ali prenovo stanovanjskih, industrijskih in poslovnih objektov. Ustreza različnim slogom sodobne estetike. Serija C77K kljub minimalnim dimenzijam profilov zagotavlja odlične  tehnične zmogljivosti.

Tehnične lastnosti C77K
Debelina okvira 77 mm
Debelina krila 87 mm
Debelina zasteklitve 24-62 mm
Protivlomna zaščita RC2
Razred protihrupne zaščite do 49 dB ***
Uw (z steklom) do 0,78 W/m2K **
* Z troslojno zasteklitvijo Ug=0,5 W/m2K ** Odvisno od uporabljene zasteklitve

Potrebujete več informacij?

Smo ena izmed najboljših izbir na področju rešitev oken in vrat. Kot zanesljiv partner našim strankam ponujamo okolju prijazne izdelke, ki povečujejo udobje hiš in zgradb v smislu izolacije, varnosti, akustike in kakovosti bivanja.