Grading Kurent, PVC & ALU okna in vrata, steklarstvo

Panoramske drsne stene

Pripeljite svetlobo v vaš prostor

Panoramske stene

Panoramske drsne stene elegantno povežejo vašo notranjost z zunanjim svetom. Narava postane del vašega vsakdanjega življenja tudi v slabem vremenu in v zimskih mesecih. Panoramske stene pripeljejo svetlobo v prostor in vas povežejo z zunanjostjo. Drsna panoramska vrata izboljšajo kakovost življenja, saj povečujejo prehodnost in omogočajo boljši izkoristek prostora.

Panoramska drsna vrata nudijo edinstveno rešitev za ljudi, ki želijo čim bolj izkoristiti svoj bivalni prostor. Panoramska stena zagotavlja neoviran pogled na vašo okolico, hkrati pa omogoča, da v vaše prostore vstopi ogromno naravne svetlobe. Ne glede na to, ali želite ustvariti brezhiben bivalni prostor ali preprosto želite uživati v panoramskem razgledu, so panoramska drsna vrata odlična izbira. S svojim elegantnim, modernim dizajnom in trpežno konstrukcijo so tudi praktična in trajna.

Panoramska vrata lahko izdelamo iz dveh materialov: PVC in aluminija. Oba materiala imata svoje prednosti in slabosti. Konec koncev bo izbira med PVC in ALU panoramskimi vrati odvisna od vaših potreb in preferenc, vključno z vašim proračunom, želenim videzom, velikostjo odprtine in tudi lokacijo objekta.

Katere so ključne prednosti panoramske drsne stene?

Več svetlobe

Panoramska vrata zagotavljajo neoviran pogled navzven, kar prinaša več naravne svetlobe. S tem pomaga zmanjšati stroške energije.

Kvaliteta bivanja

Panoramska drsna vrata ustvarjajo nemoten prehod med notranjimi in zunanjimi prostori, kar omogoča odlično zračnost vašega doma v toplejših mesecih.

Razgled

Panoramska vrata nudijo panoramski pogled na vašo okolico in zagotavljajo osupljivo vizualno izkušnjo, ki lahko izboljša estetski občutek vašega doma.

Več prostora

Panoramska vrata ustvarijo iluzijo prostornosti v vašem domu. Izvedba drsnih sten z nizkim pragom pa poveže vaš prostor z zunanjostjo tudi praktično.

Nagibno drsna & dvižno drsna izvedba panoramskih vrat

Udobje in lahek dostop zagotovljena

Dvižno drsna in nagibno drsna sta dve različni izvedbi panoramskih drsnih vrat. Obe vrsti vrat omogočata enake prednosti uporaba. Razlikujeta pa se po delovanju in izvedbi. Obe izvedbi sta na voljo v PVC in ALU izvedbi.

Dvižno drsni sistem je posebej primeren za velika terasna vrata, saj jih je mogoče enostavno in na najbolj udoben način odpreti. Dvižno drsna vrata nimajo nagibne funkcije – okenski elementi se odpirajo preko vodil, poglobljenih v tla, kar omogoča prehod brez ovir. Nagibno drsni sistem se na drugi strani uporablja za terasna vrata manjših odprtin in je cenovno ugodnejša izvedba drsnih vrat.

Dvižno drsne panoramske stene

Dvižno drsna izvedba je posebej primerna za večja terasna vrata, saj se le ta odprejo enostavneje. Poleg visoke odpornosti proti vetru in vodotesnosti, postavljajo standarde toplotne izolacije. Pri tej izvedbi, lahko neglede na dimenzijo panoramske stene uživate v prednostih, ki vam jih prinese raven prag.

Elegant HST 76

Prerez profila za drsne panoramske stene - HST 76

ALUK SC 156 TT

Profil za panoramske drsne stene SC 156

ALUK INFINIUM

Profil dvižno drsne panoramske stene Infinium
Tehnične lastnostiHST 76
IzvedbaPVC
Število kril2, 3 ali 4 polja 
Debelina zasteklitvedo 24-52 mm
Debelina konstrukcije175 mm
Zvočna izolacijado 44 dB
Max. dimenzija elementa6500 x 2600 mm (bela) / 5000 x 2500 mm (barvna)
Uw (toplotna prevodnost)Uw= 0.84W/m2K*

* Izračun za element dimenzije 3004 x 2204 mm in uporabljenim troslojnim steklom Ug= 0.5 W/m2K).

Tehnične lastnostiSC 156 TT
IzvedbaALU
Število krildo 6 polj 
Debelina zasteklitvedo 24-50 mm
Debelina konstrukcije156 mm
Zvočna izolacijado 44 dB
Max. dimenzija elementa7000 x 2800 mm
(z uporabo 3 tirnega sistema)
Uw (toplotna prevodnost)Uw= 0.94W/m2K*

* Izračun za element dimenzije 3004 x 2204 mm in uporabljenim troslojnim steklom Ug= 0.5 W/m2K).

Tehnične lastnostiINFINIUM
IzvedbaALU
Število kril2, 3 ali 4 polja
Debelina zasteklitvedo 24-52 mm
Debelina konstrukcije175 mm
Zvočna izolacijado 44 dB
Max. dimenzija elementa6000 x 3500 mm
(z uporabo 3 tirnega sistema)
Uw (toplotna prevodnost)Uw= 0.90W/m2K*

* Izračun za element dimenzije 3004 x 2204 mm in uporabljenim troslojnim steklom Ug= 0.5 W/m2K).

Nagibno drsne panoramske stene

Nagibno drsna izvedba je opcijsko na voljo z dvema do štirimi elementi. Ta sistem je kot nalašč za manjša terasna vrata. Izstopa z odlično vodotesnostjo, izjemnimi vrednostmi toplotne izolacije in enostavnostjo uporabe. Nagibno drsne panoramske stene lahko izdelamo V ALU (C67K & C77K) in PVC izvedbi (Elegant & Elegant Grando) .

Potrebujete več informacij?

Smo ena izmed najboljših izbir na področju rešitev oken in vrat. Kot zanesljiv partner našim strankam ponujamo okolju prijazne izdelke, ki povečujejo udobje hiš in zgradb v smislu izolacije, varnosti, akustike in kakovosti bivanja.